Женския състав на България под 20 години разгроми в контрола с 27 точки връстничките си от Израел. Пред около стотина зрители в столичната зала „Триадица” България победи с внушителното 86-59, съобщава bulgarianbasket.com. Това бе първата от трите контроли на българският отбор преди началото на Европейското първенство, на което сме домакини следващия месец. Другите две контроли са на 9-и и 10-и юли срещу Турция също в София.

За отбора на Израел това бе трета поредна среща, след като предишните два дни бяха играли две такива срещу Румъния.

Стартовата петица на момичетата на Тина Димитрова натрупа солидна преднина и още на полувремето резултата бе плюс 32 точки в наша полза (54-22). Отличиха се Мария Цанкова с 14 точки (от които 4 тройки), както и Екатерина Димитрова с 12 точки, 5 борби и 4 асистенции. Центърът на Лукойл Нефтохимик Димана Макариева пък освен 9 овладяни топки реализира и 9 точки. За гостенките Ади Лукс бе най-резултатна с 14 точки.

В игра влязоха всички избранички на Тина Димитрова и нейната помощничка Албена Брънзова. До началото на Евробаскет 2007 остават точно две седмици, отборът набира добра скорост и остава само да бъде в най-добрата си форма точно тогава, когато ще започнат решителните битки от груповата фаза на Европейското първенство. Да припомним, че нашите са в група с Украйна, Франция и Германия.