Берое Стара Загора затвърди хегемонията в турнира за Купата на България като спечели четвърти пореден трофей. У дома „зелените“ надвиха не без трудности младия тим на Рилски спортист с 87:72 в дебюта на самоковки в двубой от подобно ниво.

До почивката, противно на очакванията, окрилени от историческото си постижение и достигането до финала, момичетата, водени от Маргарита Маринкова, се бориха като равен с шампионките. Разликата на таблото на почивката беше само 3 точки в полза на домакините. Силна трета четвърт на старозагорки се оказа от решаващо значение за крайния изход на мача.

Празнуващата днес рожден ден Цветомира Наумова бе най-резултатна за успеха на Берое, като си подари 22 точки. Така за празника си тя си подари и приза за MVP на турнира.

 По 14 отбелязаха Теодора Динева и Сиара Ростен (9 борби), с 12 завърши Виолина Кочева.

За Рилски спортист Деница Манолова бе над всички в срещата с 23 точки и 9 борби, с дабъл-дабъл завърши Вероника Джикова - 17 точки и 11 борби, като записа и 5 асистенции. С 12 точки се отличи Ивана Бонева.

Деница Манолова стана Най-добър реализатор на турнира. Радостина Христова заслужи отличието за най-много отнети топки, а Виолина Кочева – това за най-много асистенции.

Вероника Джикова си тръгна с две индивидуални отличия – за Най-добър борец и с приза, носещ името на бившата националка Красимира Гюрова за борбен дух.