Старши треньорът на баскетболния ни шампион Желко Лукаич е вариант за селекционер на националния тим на Босна. Сред възможностите за нов наставник на страната освен сръбския специалист, който води „студентите” са още Менсур Байрамович и Велимир Гашич, според босненския сайт kosarka.ba. Съставът на Босна и Херцеговина, който бе съперник на България в допълнителните евроквалификации, тогава обаче с Ненад Маркович начело, също като нас очаква жребия за новия евроквалификационен цикъл. Този път България и Босна са в една урна и не могат да се паднат в една група като противници.

„Без значение, че сме в трета урна преди жребия мисля, че имаме солидни шансове особено, ако съберем най-добрите си играчи”, казва генералният секретар на босненската федерация Здравко Кнежевич и продължава: „Предложихме смяна на треньорския щаб, но първо разговаряхме с Маркович, а сега са на ред и останалите кандидати.”

Босненската медия разкрива, че в списъка са Менсур Байрамович –бивш наставник на Босна и националния, Желко Лукаич, който също е работил като треньор в Босна, а сега води българския ЛукОйл и Велимир Гашич, който е познат като наставник на Слобода Дита и е бил помощник на Зоран Славнич начело на представителния тим на Сърбия.

Здравко Кнежевич заявява още, че името на навия национален селекционер трябва да е ясно най-късно до месец.