Ръководството на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик вярва, че тимът ще излезе спокоен срещу Вентспилс утре от 19:30 часа в зала „Универсиада” в турнира за купа УЛЕБ.

„Очаквам да преминем поне един кръг от елиминациите. Утре е първата крачка към тази цел. Отборът е спокоен. Надявам се, че всеки, който обича баскетбола ще дойде да гледа”, коментира спортният директор на „студентите” Сашо Везенков, който отрече, че клубът ще освобождава играчи при неуспех в 1/16-финалите.

„Всеки мач е важен. Очаквам много тежък мач срещу такъв добър отбор. Резултатът им срещу Лиетувос Ритас потвърждава думите ми. Трябва да сме концентрирани в това първо полувреме. Попадал съм в различни ситуации да се разменят победи. Нищо не дава сигурност и не мисли за конкретен резултат. Трябва да покажем, че можем да играем добре”, каза наставникът Лукаич, а повод слуховете за раздяла с някои от чужденците сърбинът заяви: Не коментирам нищо, което не ми е познато. Не мога да отговоря.”

„Нормално напрежението да е голямо. Трябва да внимаваме в защита и да сме точни в нападение, да намалим грешките и да си вкарваме фауловете.

Те играят атакуващ баскетбол. Трябва да контролираме играта им, да не позволяваме да остават на чисти ситуации. Чанак го болеше ухо, но това не е проблем. Най-важно е дадем всичко от себе си”, отсече Желко Лукаич след вечерната тренировка на „студентите”.