Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик приема утре руския гранд Динамо Москва в първа среща от осминафиналите на купа УЛЕБ. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Всеки мач е важен в тази завършваща фаза. Утре ще се изправим срещу един голям отбор, голямо име. Тим, който преди две години спечели купа УЛЕБ. Тази година целта им също е да вземат трофея, а това гарантира страхотен баскетбол утре в София. Очаквам тежък двубой, но смятам, че трябва да подходим към срещата, както и до сега. Надявам се, че ще сме концентрирани и ще дадем всичко от себе си, да се представим добре, за да използваме шансовете си”, сподели старши треньорът на „студентите” Желко Лукаич.

„Ние като всички имаме някакви здравословни проблеми, например Уили Дийн не тренира вчера, защото имаше температура. Той обаче тази сутрин тренира и съм сигурен, че утре без значение на разни болежки всички ще направят каквото могат”, каза още сръбският специалист, който ще изведе баскетболистите на ЛукОйл Академик срещу тима на сънародника си Светислав Пешич.

„Баскетболът е красив спорт, когато има емоции, когато се срещнат два силни отбор, две големи имена. До сега имахме добре мачове, направихме добро впечатление и вярвам, че и утре ще успеем да направим това. Надявам се, че нашите фенове ще изпълнят зала „Универсиада” и ще ни окажат подкрепа, а аз съм сигурен, че моите играчи ще дадат всичко от себе си, за да излязат победители от сблъсъка. Нека пак да напомня, както казах и срещу Вентспилс, че това е само първото полувреме, а второто ще се играе в Москва”, коментира Желко Лукаич преди вечерното занимание на „студентите".