Старши треньорът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич заяви, че е приятно изненадан от много публика в зала „Христо Ботев” по време на сблъсъка с миналогодишния финалист ЦСКА. „Студентите” отнесоха съперника си, а сръбският специалист заяви: „Държахме се сериозно през целия мач. За мен всичко е ново. Не, че съм се притеснявал, но подходих с респект. Приятно съм изненадан от многото публика. Ние имаме още много работа, трябва да попълним състава. Очакваме още един добър играч – Ненад Чанак и ни трябва и замяна за Бъркс, с който се получиха проблемите.

Пожелавам си да сме здрави и да имаме условия за работа. Доволен от старанието на всички и искам да похваля Митко Филипов. Все още сме далеч от това, което искам да бъдем.”

„Надявам се феновете да са харесали това, което показахме днес. Мисля, че ще играем още по-добре с новите попълнения, които трябва да дойдат”, добави капитанът Тодор Стойков.

Треньорският щаб на шампионите очаква довечера в София да пристигне новопривлеченият сърбин Ненад Чанак, който ще доведе у нас съпругата си. Чанак трябва да се включи в тренировките от понеделник. Останалите баскетболисти на ЛукОйл Академик заминават следобед за Правец, където ще проведат вечерното си занимание, а утре от 18 часа излизат срещу Спартак Плевен в мач от втория кръг на първенството. В състава отново ще бъдат включени и картотекираните юноши на клуба Калин Христов (1990 г., гард), Калоян Прокопиев (1989 г., крило) и Йовчо Атанасов (1990 г., крило), както и трениращият на облекчен режим Чавдар Костов.

Очаква се днес от ръководството на ЛукОйл Академик да обявят името на новия плеймейкър на тима, след като „студентите” ще се лишат от услугите на Антонио Бъркс, чийто права ще бъдат спрени за една година от ФИБА-Европа, заради неизпълнението на договора му с Цървена звезда миналия сезон.