Сръбският специалист Желко Лукаич е новият старши треньор на баскетболния ЛукОйл Академик, след като днес подписа едногодишен договор.

„Лукаич има богат опит, както във вътрешни първенства, така и в УЛЕБ и смятам, че той е човекът, който ще обедини и подмлади ЛУКОЙЛ Академик и ще постигне целите, които сме си поставили – Купа на България, шампионска титла и максимално най-добро представяне в УЛЕБ”, коментира спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

48-годишният Желко Лукаич е водил отбори от Босна и Херцеговина, Сърбия и Гърция, като между тях са Железничар, Партизан Белград, ПАОК Солун и Хемофарм Вършац. Избиран е за „Най-добър треньор” в Сърбия през 1998-а година, когато е начело на Хемофарм Вършац. Със същия тим Лукаич постига и най-големите си успехи - полуфинал в турнира за Купа УЛЕБ през 2005 г. и шампион през същата година в Goodyear League (Адриатическа лига). През миналия сезон Лукаич е водил отбора на Игокеа Александровац (Босна и Херцеговина), който спечелва Купата на страната и се класира на трето място в шампионата.