13-я кръг в българското първенство не се оказа фатален за ЛукОйл Академик, а наставникът на баскетболния ни шампион Желко Лукаич ще проведе сериозен разговор с играчите си утре след трудната победа с продължение, който постигна тимът му над Левски. „Най-хубавото е, че имаме възможност да поправим грешките”, каза Лукаич, който се чудеше защо състезателите му не предотвратиха стрелбата от тройката на Златин Георгиев, който изпрати мача в продължение. Сръбският специалист също така коментира, че утре на Ненад Чанак му предстои нов преглед, който да установи доколко баскетболистът е готов за игра, а ще се преценят и качествата на американеца Лари О’Банън, който тренира със „студентите”.

„Да, бяхме близо до загуба. Но някои неща са за добро, предвид това, че утре имаме възможност за работа и да поправим грешките. Ще си поговорим на тази тема утре, за тактическата грешка. Не направихме фаул в последните секунди, а ни вкараха тройка. Трябва да има дисциплина. Разбира се, че им казах, а и е нормално да знаят. Но дали това е проблем на комуникацията или нещо друго, ще разберем утре като поговорим. Имахме проблеми, трудно се възстановяваме от сблъсъка с Рига и имаше умора. А сега ни чакаше Левски, който е добър отбор и знае какво иска и как да играе. Днес се представиха добре, а ние в първото полувреме направихме доста грешки, искахме да решим бързо мача. Видяхте колко бяхме уморени, но както казах добре е, че имаме възможност за работа утре. Честитя на Левски за доброто представяне, но ние успяхме да останем на победен ритъм. Тежко е след такива мачове в купа УЛЕБ отново да се стегнем и да играем качествено и тези срещи. Най-важното обаче е, че не можем да се адаптираме към някои критерии на съдиите, които са едни в купа УЛЕБ и съвсем различни във вътрешния шампионат, което е доста неразумно. Играе се много с тяло, а твърдата игра е важен елемент. Сега свириха три фаула в нападение на Уили Дийн, но не коментирам това, защото сме победили. Все пак пожелавам повече такива двубои във вътрешното първенство, да има равностойни и качествени срещи, и да се вдигне нивото на баскетбола. Това би довело повече хора в залата и би ни спечелило популярност, която много желаем. Отново искам да кажа, че съм доволен. Доволен съм от младите – Митко Филипов и Чавдар Костов. Имаме да изчистваме технически грешки. Липсва ни един игра, една добра смяна. Липсва ни Донта Смит, а и Ненад Чанак също. Имаме нужда от смяна на Перо, но това е положението – продължаваме напред.

Има ли някакъв конфликт с Уили Дийн? Блъсна вратата в един момент.

Не, няма такова нещо. Играчите имат право да се нервират, а той повече се ядосваше на себе си. Уили Дийн е добро момче и няма проблем между нас.

Още един американец тренира с вас – Лари О’Банън. Каква е ситуацията с него?

Повярвайте ми, не знам точно. Лари О’Банън дойде малко като късмет за нас, за да ни помогне при тренировките. Той е... как се казва – братовчед на Донта Смит и му беше дошъл на гости, а сега и тренира с нас. Сещам се за Лари О’Банън от времето в Цървена звезда, но по-скоро имам далечен спомен. Утре ще видим на тренировката, ако има качества може и да остане, ако не – само ще тренира с нас. Такава е ситуацията в момента, ще видим какво ще покаже.

В какво състояние е Ненад Чанак, защото е важно за вас дали ще може да го използвате в Германия?

Важен въпрос. Тази сутрин тренира малко. Утре има нов преглед на магнитен резонанс. Мисля, че ще може да пътува с нас за гостуването на Артланд Драгонс, но колко ще може да играе, ще разберем там.”