Скъсана предна кръстна връзка на коляното на левия крак е диагнозата след травмата, която получи Жаклин Златанова по време на срещата Дунав 8806 - Монтана 2003 на 19 декември.

Както вече съобщихме „сините феи“ победиха временния водач в класирането на Националната баскетболна лига при жените с 97:69 в мач от 11-ия кръг на първенството в залата в русенския квартал „Здравец“. Още преди края на първата четвърт обаче най-талантливата родна баскетболистка бе принудена да напусне игра заради контузия. Веднага след края на срещата тя премина ядрено-магнитен резонанс. Днес, 20 декември, тя бе прегледана и от специалиста в спортната травматология у нас доц. д-р Антони Георгиев.

Това е поредна травма на същия крак, която се налага да лекува Златанова. Тя премина операция на ахилеса и на 10 ноември тази година се завърна в игра след 8-месечна пауза. Жаки започна да трупа все повече игрови минути, записвайки все по-добро представяне с екипа на Дунав 8806 в родното първенство и в турнира за Еврокупата на ФИБА.

Новата контузия обаче ще я остави извън игралното поле за още неопределено време. Очаква се тя да претърпи операция, която е планирана да се случи евентуално след Нова година.

Русенският клуб пое ангажимент да направи всичко необходимо, за да подкрепи лечението и възстановяването на своята състезателка.