Състезателката на Дунав 8806 и една от най-талантливи родни баскетболистки през последните години Жаклин Златанова претърпя операция в клиниката доц. д-р Антони Георгиев в София.

Интервенцията е минала успешно вчера, 7 януари, сподели Златанова. Специалистите са установили, че освен скъсаната предна кръстна връзка на коляното на левия й крак, няма други последствия.

Както вече съобщихме тя получи травмата по време на срещата с Монтана 2003 на 19 декември. „Сините феи“ победиха с 97:69 в залата в русенския квартал „Здравец“, но още преди края на първата четвърт най-талантливата родна баскетболистка бе принудена да напусне игра заради контузия.

„Днес махнахме шината и вече дори се разходих с патераци. Разбира се, тежестта беше на другия крак. Ще остана още 3-4 дни тук. На 12-ия ден трябва да ми махнат конците, а на 20-ия трябва да мина контролен преглед. Едва след това, ако всичко е наред, ще се разберем за началото на рехабилитацията“, сподели Жаки.

Междувременно Дунав 8806 вече отпътува за Бургас, където на 9 януари среща Нефтохимик 2010 в мач от 13-ия кръг на НБЛ-жени. Очаква се „сините феи“ да получат подкрепа и от верните си фенове в местната зала „Бойчо Брънзов“.