Жаклин Златанова е сред най-добрите ни баскетболистки в последните години. След края на сезона в Испания, тя подписа със силния тим на Ривас Екополис, а преди седмица се присъедини към лагера на женския ни национален отбор по баскетбол. След първата контрола с Аржентина, в която Златанова бе най-резултатна с 18 точки, баскетболистката коментира представянето на отбора:

„Винаги съм оптимист. Затова и аз и момичетата сме тук и за това се борим. С Радостина Славова дойдохме на 28-и май и първо тренирахме няколко дни, докато момичетата се съберат след турнира в Италия. След това и с тях направихме няколко тренировки и се чувствам много добре. Обстановката е чудесна, разбираме се. Отборът отново е млад, въпреки че тази година има и няколко по-опитни състезателки, които обаче са такива само на игрището, а не налагат мнение. Всичко засега е чудесно. Мачът с Аржентина ми се видя добър. Те все пак са отбор, който отива да играе Олимпийска квалификация. Мисля, че с всеки мач нещата ще бъдат по-добре.”

„Като цяло формата на отбора има накъде да расте и моята най-вече. Има още десетина дена до началото на квалификациите и мисля, че нещата ще се подобрят и на индивидуално и на отборно ниво”, сподели още Златанова пред bgbasket.com. „Много съм щастлива, че подписах с Ривас Екополис. Все пак това е отбор, който е финалист в Евролигата и съм много амбицирана. В началото отивам там със статут на резерва, но това не ме плаши и реших, че е време да направя стъпката да отида в по-класен отбор”, каза още Жаклин Златанова.