Трима баскетболисти на Черно море са със здравословни проблеми преди утрешния финал за Купата на България срещу Лукойл Академик в Самоков.

Младокът Николай Колев изкълчи глезен по време на полуфинала вчера срещу Левски и може би няма да е на разположение на старши треньора на варненци Спас Натов.

Левен Белберов и Пламен Алексиев също се оплакват от различни болежки. Сблъсъкът за златните медали в надпреварата е утре от 18:00 часа в новата „Арена Самоков”.

Шампионите и носители на трофея от миналата година Лук Ойл Академик са абсолютен фаворит в мача.

Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон не присъства на днешните срещи от турнира, след като вчера изгледа двата полуфинала в състезанието при мъжете.

Утре обаче израелецът с български корени ще се появи на трибуните, за да наблюдава големия финал за Купата на страната ни. Час преди това – от 17, Гершон ще даде пресконференция, на която се очаква да коментира своята позиция по скандалите от последните дни след избора му на помощник-треньори.

Очаква се в най-скоро време заместник председателят на варненския Черно море Симеон Варчев да обяви дали смята да се кандидатира за президент на БФБ, след като вчера това официално направи Владимир Боянов. Варчев обеща да говори днес, но почти сигурно ще отложи решението.