Безспорно най-яркото име в състава на баскетболния тим на Грузия е това на центъра на Антланта Заза Пачулия. 210-сантиметровият гигант ще изведе съотборниците си срещу България в събота от 18 часа. Националите и грузинците имат по 2 победи и 1 загуба до момента.

„Знам, че ще е тежко тук като гост, но няма да оставим мачът да ни се изплъзне, за да се опитаме да се класираме за Европейското. Ще направим каквото можем, за да спечелим. България играе силно като домакин. Имате добри стрелци и определено добър тим, който натрупа доста опит. Имате състезатели, които от доста време играят заедно. Ние обаче знаем какво да правим и как да победим. Аз лично въпреки, че в НБА играя с някои от най-добрите атлети в света винаги се радвам, че играя за националния си тим. Различно е, когато играеш за страната си. Това е страхотно чувство”, заяви Заза Пачулия преди първото занимание на Грузия в зала „Универсиада”.

„Всички отборит в нашата група имат шансове за класиране и никой отбор не е непобедим. Определено ще е интересно и затова не трябва да се отказваш. Всеки мач е важен. Мисля, че който вземе победа като гост, ще има по-големи шансове”, каза още лидерът на утрешния съперник на баскетболистите ни.

Заза потвърди, че заради сблъсъка си с Кевин Гарнет в плейофите на НБА са го нарекли „Балбоа”, оприличавайки го на легендарния филмов герой Роки Балбоа: „Да, съотборниците ми даже казаха, че приличам на него. Но това беше просто шега, много се забавлявахме.”

„Всички играем баскетбол. Може и да не сме очаквали победа с 20 точки над Полша, но ние не сме губили мач като домакин откакто аз играя в националния без знаечние срещу кой сме се изправяли. Да, помня залата от предишния път, когато бях в България. Имат добри спомени и очаквам страхотен ден утре”, завърши Заза Пачулия.