До седмица трябва да станат ясни селекционерите на националните отбори на България по баскетбол при подрастващите в мъжко направление. Управителният съвет на родната баскетболна централата ще се събере най-вероятно на 20-и март, четвъртък, за да заседава по темата и да посочи новите старши треньорите на различните селекции. Треньорите на държавните ни състави в женско направление бяха определени, но изборът при мъжете бе отложен. Очаква се това да се случи през следващата седмица.

На предстоящото заседание ще бъде обсъждан и въпроса за бъдещия национален селекционер на мъжкия представителен тим на България. Постът остана свободен след приемането на оставката на Константин Папазов. Той посочи Сашо Везенков за евентуален свой заместник, но Везенков отхвърли такава възможност и на свой ред се обяви за чужденец.

Две български имена обаче се спрягат в баскетболните среди и те са на Любомир Минчев и Георги Младенов. Избор на нов старши треньор още на следващото заседание едва ли ще бъде направен, но се очаква да се дискутира темата- българин или чужденец да застанат начело на тима.