Дербито на 16-ия кръг от Националната баскетболна лига (НБЛ) между отборите на Рилски спортист Самоков и Левски Лукойл няма да се изиграе тази седмица, обявиха от ръководството на Лигата. 

По предварителна програма двата тима трябваше да се срещнат на 27 януари (неделя). От ръководството на Рилски спортист обаче подадоха молба, с която поискаха срещата да бъде отложена. Позицията на клуба беше, че в отбора има петима състезатели, които са болни от грип и няма да могат да вземат участие в двубоя. От ръководството на Рилски спортист приложиха като доказателство свидетелства за състоянието на петима от своите баскетболисти - Златин Георгиев, Николай Гелов, Димитър Маринчешки, Антъни Гуджино и Мартин Маринов. В допълнение от клуба предоставиха и доказателство за обявена грипна епидемия на територията на Софийска област. 

Срокът за предоставянето на документите от 48 часа преди насрочената среща също беше спазен и след като всички изисквания по отношение на молбата бяха изпълнени, респективно сблъсъкът беше отложен.

Двубоят между Рилски спортист и Левски Лукойл ще се играе на 09.02.2019 г. от 18:00 часа, а предвидената среща между Рилски спортист и Ямбол на същата дата ще бъде изиграна на 16.02.2019 г.