Един от кандидатите за президентския пост в баскетболната ни федерация Владимир Боянов е получил чрез свой приятел – заплаха, че ако не се откаже от кампанията на избор на нов председател, ще започне компроматна война срещу него.

Боянов първи се кандидатира за поста, който остава свободен, след като Атанас Тонев заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат. Бившият президент на ЛукОйл Академик Боянов обаче е в добри отношения с оповестилия кандидатурата си по-рано днес Михаил Михов.

„Вчера се видяхме случайно и си пожелахме, че двамата ще водим феърплей кампания, като никой от нас няма да каже нищо лошо за другия. И двама сме тръгнали да правим нещо хубаво в баскетбола и би трябвало да запазим добрия тон независимо кой ще изберат”, каза Боянов по повод конкурента си, но разкри шокиращата новина:

„За съжаление сега съм тук с мои приятели и ми се обади един приятел и ми предаде, че: Ако не се откажа от кандидатурата си, ще започне компроматна война срещу мен, медийна. Сега няма да кажа кой ме е заплашил, но ако действително това се случи, ще съобщя и името. За съжаление и такива неща се случват. Много ми е неприятно, че става това, но искам пак да кажа, че аз съм тръгнал към нещо много хубаво и няма да се откажа със заплахи. Ще бъде много трудно. Не си правя някакъв PR. Ето с Мишо сме конкуренти, дали ще изберат мен или него все ще бъде добре. Сигурно и двамата мислим за баскетбола. Но човек, който си служи с такива методи, аз съм против. Аз бих дал и живота си, за да се чувстват свободни хората и никога няма да допусна аз да не бъда свободен във взимането на моите решения. Ще кажа от кой идва, ако действително се осъществи, понеже може да прерасне в нещо по-голямо.”