На днешното Общо събрание на БФБ бе избран и нов Управителен съвет, като членовете му бяха увеличени от 13 на 15 по предложение на президента Михаил Михов. Почти 50% от състава на стария Управителен съвет се запазва - Иван Ценов (изпълнителен директор), Камен Тошев (председател на съдийската комисия), Росен Барчовски (председател на Треньорския съвет), Николай Въжаров, Сашо Везенков, Юлия Боянова и Симеон Варчев.

Новите членове са Панайот Генков, Иван Чолаков, Здравко Димитров, Цветан Антов, Петър Георгиев, Веселин Божков и Камен Ситнилски, който е заместник главен прокурор на България. По право председател на Управителния съвет е президентът на федерацията- Михаил Михов. За нови членове на съвета бяха предложени кметът на Видин Румен Видов и Вили Лилков, но тези предложения не бяха приети от делегатите.

Новият контролен съвет е с председател Александър Божков и членове - Валентин Лазаров и Иван Евстатиев; комисията за предложение на система и оценка за финансовото подпомагане на дейността на баскетболните клубове от ДАМС е с председател Иван Гологанов, а Арбитражната комисия е с председател Петър Стоянов и членове Панайот Генков, Тодор Добрев, Павел Манченко и Борислав Чилингиров.