За втори уикенд този месец зала “Румен Пейчев” бе арена на сблъсък между възпитаниците от училищните групи към червения клуб. В седмицата преди Великден най-малките баскетболисти от школите към БК ЦСКА в 15 столични училища премериха силите си под кошовете в Борисовата градина, а през изминалия уикенд се изиграха и срещите между отборите от трети и четвърти клас. Над 200 деца, техните роднини и приятели отново напълниха залата на Армията и запълниха следобедните часове на почивните дни с невероятнии баскетболни емоции. За някой от участниците това бяха и първи стъпки в състезателния баскетбол и всички се надяваме искрата в тях да гори дълго и да дава резултати в бъдеще.

Доброто настроение бе гарантирано с много музика и награди за всички участници. В крайна сметка с победи в своите групи се поздравиха отборите на столичните 119-о СОУ “Акад. Михаил Арнаудов”, 145 ОУ “Симеон Радев”, 105 СОУ “Атанас Далчев” и 12 СОУ “Цар Иван Асен II”. Те заслужиха мястото си на финалния турнир за възрастовата група до 10г., който ще се проведе на 18 май на същото място.

Зала Румен Пейчев отново прие ученическия фествал на БК ЦСКА

източник: cska-basket.bg

Ден по-рано по-малките им съученици ще излъчат и победител измежду отборите, съставени от деца от първи и втори клас. При тях състезанието ще бъде между 151-о СОУ “София”, 96-о СОУ “Лев Николаевич Толстой”, 45-о ОУ “Константин Величнов” и отново 145 ОУ “Симеон Радев”.