Зала „Българска армия” се разпада и е опасна за здравето на всички, които тренират там, сподели треньорът Росен Барчовски, който напусна баскетболния ЦСКА миналата седмица, след като бе уволнен от настоящето ръководство. „Това ми беше страхотна битка. В края на краищата взех залата и му я дадох. Залата ще се разпадне. Тя е опасна за здравето, защото е пълна с мухъл. Вътре е пълно с деца, които тренират там. Тоалетните и баните не работят. Заедно с Георги Божков намерихме хора, които да ремонтират залата и да издържат детско-юношеската школа за 200 хиляди лева. Предлагаше се на Стерянопулос да остане в залата и да ползва школата. Условието на тези хора беше те да вземат управлението на залата и школата. Той отказа. Това беше шок. Договорът е от сдружение с нестопанска цел, където той е председател на Управителния съвет, но Общото събрание ще го смени в рамките на юридически срок. Ще бъде изгонен, но въпросът е как ще издържаме тази зала. ЦСКА обаче ще трябва да излезе на улицата. Просто искам Стерянопулос да си тръгне”, коментира Барчовски с надеждата, че поне залата може да бъде спасена.

„Чувствам не вина, а болка за случилото се с Тони Дечев. Болка е най-точната дума. Прелевич ще се появи на треньорския пост, когато отборът стане силен. Стерянопулос е разчитал, че ще разполага с марката „ЦСКА”. В Гърция около такива отбори се появяват спонсори и ти само се пъчиш, но в България не е така. Може би това е очаквал, но не се получава. След тази пресконференция, очаквам той да каже, че е давал много пари, но в България се е направило саботаж срещу него и си тръгва”, каза Росен Барчовски, прогнозирайки какво може да се случи в бъдеще с президента на клуба Георгиос Стерянопулос и дясната му ръка Бане Прелевич.

„Ако нещо трябва да се случи, то трябва да е около истински хора, свързани с ЦСКА. Разчитах, че нещата малко са се пооправили и Стерянопулос малко се е вразумил. Що се касае до декларацията във федерация, то с Тони се сетихме, че ни дадоха да подпишем едни образци за регистрация на договорите. Щяха да покажат и моя договор. Във федерацията нищо не можеше да се направи юридически, друг е въпросът с морала”, заяви още Барчовски, повтаряйки идеята за създаването на инициативен комитет, който да се заеме с управлението на „червените”.