Председателят и членовете на Треньорската комисия към Българската федерация по баскетбол ще бъдат избирани с гласуване в интернет от всички лицензирани треньори у нас, стана ясно след днешното първо заседание на новия Управителен съвет на централата.

Управителният съвет утвърди този нов начин за избор и гласуване за председател и членове на Треньорската комисия.

„По изключение и поради необходимостта Треньорската комисия да започне работа веднага, изборът на Председател и членове на Треньорската комисия да се проведе чрез гласуване на треньорите от личния профил в сайта на БФБаскетбол автоматично генериран за всеки треньор от БФБаскетбол при лицензирането му. Треньорите ще гласуват за Председател и предложения от него състав на Треньорската комисия анблок.”, се казва в решението на Управителния съвет.

Кандидатите за Председател на Треньорската комисия трябва да изпратят писмените си концепции и визия за управление и развитие на треньорството и структурата и работата на Треньорската комисия. както и предложените от тях членове до 21 октомври.

Треньорите пък ще гласуват онлайн (тайно) от 22 до 30 октомври 2016 г.

На 31 октомври БФБаскетбол ще обяви избрания Председател и членове, като ще посочи само броя гласове, които е получил всеки кандидат.

Вече са ясни и съставите на някои от постоянните комисии към БФБаскетбол.

Така в Комисията за подрастващи влязоха: Иван Ценов – председател, и членове: Галин Стоянов – представител клуб мъжка част; Борислава Мандур – женска част; Роберт Гергов – мъжка част; Славко Димитров – женска част; Здравко Янчев – мъжка част; Борислав Хаджирусев – мъжка част; Георги Давидов – кондиционен треньор. Представител на БФБаскетбол е Христо Христов, който ще е секретар на комисията.

Спортно-техническа комисия ще е в състав: Иван Ценов – Изпълнителен Вицепрезидент, и членове: Таня Гатева – треньор; Йордан Колев – треньор; Владимир Цеков – съдия; Борислав Чилингиров – представител на БК; Христо Христов – БФ Баскетбол. Секретар ще е Елеонора Рангелова.

За председател на Дисциплинарната комисия бе утвърден Здравко Димитров, Цанко Цанков е председател на Лицензионната комисия. Те ще предложат на следващото заседание на Управителния съвет евентуални промени в Правилник за работа на Лицензионната комисия и Дисциплинарния правилник, както и членовете на комисиите.

Управителният съвет прие и състава на Комисията за разпределение на точките за финансиране на БК със средства на ММС.

Както е известно Общото събрание на 2 септември утвърди за председател на тази комисия Стихомир Стоянов. Членовете са проф. Велизар Павлов – Проф. Д-р Математическо моделиране и приложение на математиката в Катедра «Приложна математика и статистика» в Русенския Университет и Красимира Петрова, счетоводител БФБаскетбол.