Водещите отбори от Пловдив - лидерът във волейболното първенство при дамите Марица и третият в баскетболната НБЛ при мъжете Академик Бултекс за пореден път участваха заедно в благотворителна акция.

Волейболистките и баскетболистите се включиха в зелена инициатива на община Пловдив и участваха в засаждането на нови 100 дръвчета за раширяването на парк Лаута.

Този път, освен на кмета Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и всички районни кметове, волейболните шампионки на България бяха в компанията и на баскетболисти от Академик

Двамата клубни президенти - Илия Динков на волейболния тим и Васил Врачев при баскетболистите - дадоха пример за начало.

Със засадените днес 100 чинара и бряста, общият брой на новозасадените дървета през последните години става над 2000 или общо 65 нови декара.

"Постоянно увеличаваме парка в южна посока. Това е една от последните възможности за обособяване на нови големи територии в рамките на града", коментира кметът Иван Тотев. „Такава нова озеленителна акция се прави на малко места в Пловдив. Следващата ще бъде на запад от Гребния канал. На терен от 600 дка, по спечелен от Общината проект за 300 хиляди лева, ще бъдат залесени общо 30 дка площ”,