Водещите тимове от Пловдив залесяваха града

 източник: volleymaritza.bg

източник: volleymaritza.bg

Водещите отбори от Пловдив - лидерът във волейболното първенство при дамите Марица и третият в баскетболната НБЛ при мъжете Академик Бултекс за пореден път участваха заедно в благотворителна акция.

Волейболистките и баскетболистите се включиха в зелена инициатива на община Пловдив и участваха в засаждането на нови 100 дръвчета за раширяването на парк Лаута.

Този път, освен на кмета Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и всички районни кметове, волейболните шампионки на България бяха в компанията и на баскетболисти от Академик

Двамата клубни президенти - Илия Динков на волейболния тим и Васил Врачев при баскетболистите - дадоха пример за начало.

Със засадените днес 100 чинара и бряста, общият брой на новозасадените дървета през последните години става над 2000 или общо 65 нови декара.

"Постоянно увеличаваме парка в южна посока. Това е една от последните възможности за обособяване на нови големи територии в рамките на града", коментира кметът Иван Тотев. „Такава нова озеленителна акция се прави на малко места в Пловдив. Следващата ще бъде на запад от Гребния канал. На терен от 600 дка, по спечелен от Общината проект за 300 хиляди лева, ще бъдат залесени общо 30 дка площ”, 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

БГ баскетбол