Мъжкият национален отбор по баскетбол ще бъде без помощник треньора си Оливер Костич през следващата седмица, научи Гонг. Причината обаче не са други професионални ангажименти, а много радостен повод. Младият специалист, който помага на Росен Барчовски, е решил да каже да на своята приятелка и стяга сватба. Щастливото събитие ще се състои на 17 юли, събота, в родния град на Костич – Пирот.

По тази причина днес Оливер замина за Сърбия, и няма да пътува с националите за приятелския турнир в Италия, където те отиват от четвъртък. Костич ще се присъедини към българския тим след прибирането му от Апенините.

Гост на сватбата на Оливер Костич ще бъде и човекът, който го препоръча за работа в българския национален отбор – треньорското светило Светислав Пешич, който обаче ще остане да наблюдава „трикольорите” до четвъртък, и чак след това ще пътува за западната ни съседка за празненството.

Помощник треньорите край българските тимове един по един явно късат с ергенлъка, след като през миналия уикенд съдбовното „Да” изрече и асистентът на Рилски спортист Борислав Гьорев.