Стари, но много хубави спомени събуди София у селекционера на турския национален тим по баскетбол Богдан Таневич. Специалистът ще изведе своя тим срещу България, Полша и Украйна на турнира European basketball tour София 2012 в Арена Армеец от утре до четвъртък.

На официалната пресконференция преди надпреварата Богдан Таневич първо подчерта, че се чувства чудесно сред приятели и напомни, че е искал да привлече настоящия президент на родната федерация Георги Глушков в клуба си преди години.

„Чувствам се отлично. Чака ни силен турнир. Може би прекалено силен за нас в момента. Имаме нужда от още няколко дни за тренировки, но съм доволен”, коментира Таневич, а малко по-късно спомените в него заговориха и разказа за големия мач между неговия Босна Сараево и българския ЦСКА през 1977-ма година в София.

„Помня мача сякаш беше вчера”, каза селекционерът на Турция.

Съставът на ЦСКА тогава е водил бащата на настоящия ни национален треньор Росен Барчовски - Цвятко Барчовски. В знаменит мач българският ЦСКА побеждава със 117:100 точки, но после пада в реванша с 24 точка разлика, като малко по-късно босненците печелят титлата в турнира за Купа Корач.

София събуди стари спомени у легендата Богдан Таневич

източник: Лили Вълчева, European Basketball Tour