Детското отделение към "МБАЛ - Ботевград" получи първите дарения от благотворителната кампанията за събиране на пластмасови, метални капачки и стотинки,в която се включи и БК Балкан. 

Кампанията “Малко от всеки = много за всички” се проведе от октомври - 15 декември 2018 г, а целта ѝ бе събиране на средства за закупуване на апаратура за детското отделение в града.

В "Арена Ботевград" бяха поставяни непрекъснато шишета, в които събирахме ежедневно капачки от тренировки и мачове, а много от вас също допринесоха като зрители на срещите, пише официалният сайт на баскетболния Балкан.

Близо 4300 лева бяха събрани от кампанията. С част от тях до момента са закупени четири ултразвукови инхалатора и нова аспирационна помпа за Детското отделение в "МБАЛ - Ботевград".

Предстои да бъдат дарени 25 нови комплекта детско спално бельо и олекотени завивки. Закупени са и четири стойки за системи.

Кампанията бе с изключителен мащаб в Ботевград като в нея се включиха десетки граждани, представители на малкия и среден бизнес, различни институции, както и повече от половината отбори в НБЛ - Балкан, Спартак Плевен, Рилски спортист, Левски Лукойл и Ямбол.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.