Бързата намеса на полицията и лично на президента на застрахователната компания Евроинс Асен Христов спаси капитана на българския национален отбор по баскетбол Тодор Стойков и на крилото няма да му се наложи да ходи пеша.

Рано тази сутрин Стойков остана без кола, след като автоапаши откраднаха неговото хубаво Audi Q7. Баскетболистът на ЛукОйл Академик разбрал за покушението след 7:00 часа и веднага уведомил властите. Оттам незабавно оказали съдействие на един от най-популярните български спортисти и за изключително кракът срок, заедно с помощта на Асен Христов, намерили возилото и го върнали на собственика.

След няколко часа притеснения, в крайна сметка Тодор Стойков вече може да е спокоен, че няма да му се наложи да ходи пеша в жегите.

Капитанът на националите се готви за евроквалификациите в София и пожела да изрази публично своите искрени благодарности към полицията и Асен Христов за бързата реакция. Към неговите думи се присъединиха и съотборниците му от националния тим.

Следващата седмица България ще играе две контролни срещи като гост на Полша, в петък и неделя, като заминава в четвъртък.