Българската федерация по баскетбол стартира издаването на списание посветено на подрастващите. Списанието „За баскетбол“ е безплатно месечно издание на федерацията и основно е предназначено за клубовете у нас, с цел да привлече вниманието и да мотивира млади треньори и състезатели.

Герой на първия брой е най-добрият ни млад баскетболист в момента Александър Везенков, като освен интервю с него, читателите могат да намерят и обширна статия за развитието на детско-юношеската школа на ЦСКА, както и интервюта и Христо Ценов и Таня Гатева.

източник: БФБаскетбол

„Следайки нуждата от специфична информация за работата, проблемите и постиженията на треньори, състезатели и клубове при подрастващите от 8 до 20-годишна възраст, сметнахме, че е необходимо да създадем месечно списание, фокусирано точно върху тези въпроси“, казва Георги Глушков по повод списанието.

„С това издание ще се опитаме да насочим вниманието на всички заинтересовани към бъдещето на българския баскетбол, проблемите, добрите практики и постиженията на клубовете в условията, които имаме в България. Ще дадем възможност на треньори, състезатели, ръководители, съдии да изложат вижданията си и добрите практики от ежедневието си, специфични за работата с подрастващите“ ,споделя Глушков и още:

„Надявам се с тези страници да допринесем и да помогнем по още един начин в работата на всички, които развиват младите сътезатели и състезателки и допринасят за растежа на баскетбола у нас.“