Специална баскетболна топка с автографите на целия отбор на Балкан Ботевград ще бъде разиграна на търг, за събирането на средства за лечението на Васил Бамбурски.

Васко вече дълго време се бори с рака, а средствата, събирани от семейството и приятелите му продължават да не достигат за завършване на нужната му трансплантация.

В опит да подаде ръка на Васко Бамбурски, една от баскетболните половинки в Балкан – съпругата на Александър Груев Росица – организира своеобразна кампания, която получи сериозна подкрепа от всички страни. Днес момчетата от отбора ще сложат подписите си върху баскетболна топка, която утре, в неделя, ще бъде разиграна на търг, с начална цена от 50 лева.

Търгът ще се проведе в „Арена Ботевград“, на полувремето на втория мач от серията в полуфиналите на НБЛ, между Балкан и Левски. Ботевградчани водят с 1-0 победи, а входът на 11 май ще е свободен, като жест от ръководството към феновете.

Балкан помага на Васко Бамбурски с благотворителен търг

източник: botevgrad.com

Пълната зала ще е и още една предпоставка, ценната топка с автографите на баскетболистите на Балкан да бъде продадена поне за десет пъти по-голяма сума от първоначалната.

Васил Бамбурски продължава своето лечение, а средства се събират още на сметките:

РАЙФАЙЗЕН БАНК

В лева: BG38RZBB91551072741303

В евро: BG41RZBB91551472741313

BIC : RZBBBGSF

SMS с текст: DMS VASIL на номер 17 777 за всички мобилни оператори