Великден през тази година донесе най-върховното щастие в семейството на баскетболистите Албена Брънзова и Владимир Димитров. Вчера двамата изпитаха радостта да станат родители за първи път в живота си. Брънзова - първата българка, избрана в драфта на женската НБА (б.а. Ню Йорк Либърти изтегля Албена Брънзова под №29 в третия рунд на драфта през 1998 г.), сбъдна съкровената си мечта да бъде майка, информира bgbasket.com.

В клиника в Торонто на 24 април за първи път проплака прелестната дъщеричка на Албена и Влади - Анжелина. Името не е случайно - първо, малката се роди навръх тазгодишния Великден, който съвпадна и за православните християни, и за католиците. И второ - след дълги години на надежда и чакане точно тези мама и татко вече прегръщат своето жадувано ангелче.

Майката, както и бебето се чувстват добре. Анжелина отсега има мерки на бъдеща баскетболна звезда - височка, с дълги крака и най-важното - с красивото лице на майка си. Наследничката на баскетболистите идва след петгодишен брак. 39-годишната Брънзова, която прекрати кариерата си преди година и половина, планира да се отдаде изцяло на грижите за малката. Фамилията възнамерява да се установи за постоянно в Канада, където на Брънзова след време й предстои кариера на треньор.

Братът и по-малката сестра на Албена - Бойчо и Гергана, празнуват появата на своята племенничка. Бойчо става за втори път вуйчо. Той използва всяка свободна минута, за да прекарва време със сина на Гергана. Малкият Алихан-Калоян е от брака на Гери със звездата на турския баскетбол Харун Ерденай. Сега обаче няма търпение да прегърне и Анжелина.