В Евроинс Черно море изразиха задоволство от спечелените две от последните си 3 гостувания в НБЛ. Това стана на официална пресконференция на клуба днес повод, за която бяха не само победите над Балкан и Левски, но и предстоящият домакински мач в НБЛ срещу Рилски спортист. Двубоят се играе в събота от 17,30 часа в зала "Конгресна" в ДКС във Варна.

"Знаехме, че ни предстоят 3 тежки гостувания. Изиграхме един лош мач срещу Лукойл. Загубата ни помогна много за успеха, с който се поздравихме срещу Балкан. Надиграхме съперника си категорично насред Ботевград. Срещу Левски не вярвах, че ще влезем с 15 точки в четвъртата част. Очаквах домакините да ни подценят, а така и стана в първата четвърт", коментира наставникът на варненския тим Даниел Димитров.

„Радвам се, че преди заключителната фаза на първенството и преди финалната четворка в Еврохолд Балканската лига се представяме по този начин. Вече гледаме към следващия мач, този с Рилски спортист. Най-важен за нас винаги е следващият мач. Искам да продължим да показваме такъв характер. Основната промяна, която настъпи в игрови план в нашия отбор е, че в защита действаме много агресивно. Тонът за агресията в защита даде Хрисимир Димитров. По този начин се повиши броят на контраатаките, които организираме. Радвам се, че се взехме победи като гости, защото именно гостуванията ни бяха основния проблем досега.Очаквам пълно мобилизация за полуфиналния двубой от Балканската лига срещу Левски. Искам да запазим увереността си от шампионатния мач срещу тях. Знам, че ще бъде много тежко, тъй като сините имат като цел спечелването на Балканската лига", завърши треньорът.

За финалната четворка в лигата и предстоящия шампионатен мач срещу Рилски спортист той няма да може да разчита на Тихомир Желев, който ще е аут поне още 10 дни. От днес тренировки обаче възобнови Симеон Ценов.

Състезателят на варненския тим Васил Кьосев, който също присъства на пресконференцията не скри радостта си от представянето на тима в последните срещи. "Направихме големи изненади. Надиграхме съперниците си. Играхме адски добре в защита, много агресивно и така се получаваха контраатаките ни", коментира Кьосев.

"Много приятно съм изненадан от представянето на отбора. По нашите сметки, ако се поздравим с победи над Рилски спортист, Бургас и Ямбол, ще си осигурим 3-ото място", коментира изпълнителният директор на клуба Симеон Варчев, който не скри радостта си от добрите изяви в последните мачове на центъра Гари Уеър. Като една от основните причини за положителната промяна в играта му, Варчев изтъкна факта, че американецът е смъкнал цели 15 кг от теглото си.