Центърът на Левски Николай Върбанов подновява тренировки от утре, съобщи официалният сайт на клуба. Националът лекуваше контузия в левия глезен, но успя да се възстанови бързо и скоро ще е на разположение на старши треньора Любомир Минчев. Върбанов свали шината, която носеше през последните две седмици и ще започне с леки бегови тренировки. До края на седмицата той ще започне и по-интензивни занимания, за да възстанови формата си за началото на второто завъртане в мъжкия баскетболен шампионат.

21-годишният център най-вероятно ще играе отново за Левски следващия петък, срещу Ямбол в зала „Триадица”, повече от месец след като се контузи.

Върбанов получи травмата при сблъсък с македонския играч на Лукойл Академик Перо Антич. Инцидентът се случи още в третата минута на двубоя между двата тима в Правец на 20 октомври. Върбанов лекуваше същия глезен и преди срещата, като травма в него го измъчваше още преди началото на шампионата.

В отсъствието на Ники Върбанов Левски записа четири победи и една загуба. „Сините” заемат второ място във временното класиране.