Вторият лагер на българския национален отбор по баскетбол под ръководството на Светислав Пешич приключи днес по обед на базата на НСА в София. Сръбският специалист събра отново потенциални кандидати за родната селекция, след като стори същото и през февруари.

Старши треньорите на Ямбол, Рилски Спортист, Овергаз – Иван Чолаков, Александър Тодоров, Янко Янчев, помощник треньорите на Левски и Рилецо Тони Дечев и Божидар Гьорев, и опитният Стоян Божанков изгледаха внимателно проведеното от Светислав Пешич занимание снощи, а преди това през залата в НСА минаха наставникът на Балкан Петър Клечков и още родни специалисти. Пешич от своя страна не се поколеба да разяснява основите на играта на българските състезатели, и обясняваше подробно всяко действие, обръщайки внимание и на наблюдаващите треньори.

За разлика от първия сбор, сега на кампа се включиха предимно млади състезатели, а Пешич им обърна внимание на основни детайли от баскетболната игра. От предишните участници в екперименталната селекция отново присъстваха играчите на Лукойл Академик Чавдар Костов, Николай Върбанов и Христо Николов, тези на Балкан Атанас Радев и Иван Лилов, както и Христо Захариев и Павел Маринов.

Гардът на Рилски спортист Александър Груев, който лекува разтежение в адукторите, не успя да се включи в кампа на Пешич, но присъстваше на тренировките. Съотборникът му Станислав Ваклинов пък получи контузия на първото занимание от лагера, и прекрати подготовката си. Завърналият се от Кипър център Тенчо Банев също не бе на линия за сбора, тъй като е с травма.