Черно море не успя да победи и във втората си среща от международния турнир в македонския град Кавадарци. Варненци загубиха от Вардар 2000 с 88-96, като отново не задоволиха с изявите си в защита. След като загубиха вчера от Рилски спортист, те бяха доста колебливи в задно поле и в тези първи две срещи от този турнир имат получени средно по точно 100 точки, съобщава bulgarianbasket.com.

Двата отбора си размениха по две части, но накрая македонците бяха тези, които бяха с повече точки на таблото в зала Ясмин в Кавадарци. Резервите на Вардар отбелязаха едва 3 точки, но за сметка на това стартовата петица бе неудържима и наниза цели 95. С най-много се отчете Дамян Стояновски, който завърши с 28 точки и 8 борби. Той вкара 3 тройки, а общо титулярите на Вардар записаха 11 точни стрелби от далечно разстояние.

Центърът Тони Симич вкара 26 точки, Тони Грънчаров добави 16 и Перо Блажевски записа 14 за победителите.

За „моряците” отново силен мач изигра 25-годишното ново попълнение на тима Ерик Уеб. Той вкара 5 тройки и общо 26 точки преди да напусне играта за изконсумирани 5 лични нарушения. Симеон Ценов показва добра форма с нови силни изяви и днес – 16 точки и 11 борби, а латвийската „четворка” Павелс Веселовс вкара 21 при тази загуба на Черно море. Той също напусна за 5 лични нарушения, а освен него и Уеб играта не завършиха заради фалове и младоците Тихомир Желев и Симеон Илиев.

Проекто-националът Александър Янев хвана 8 борби, но не сполучи в нито една от шестте си стрелби – по 2 от всяка една позиция на терена.

Утре Черно море ще играе с домакина Фени Индустри от 20.00 часа българско време, а след този мач ще стане и официалното закриване на мемориалния турнир „Димитър Гьоргиев” в Кавдарци.