Старши треньорът на женския ни баскетболен тим Георги Божков може да разчита на всички състезателки, които повика за допълнителните евроквалификации, включително и сръбкинята Таня Чиров, която очаква български паспорт. Националките се събраха по-рано днес в комплекс Царско село в София, където ще останат няколко дни, а после заминават на лагер в Боровец.

„Всички, които съм поканил днес бяха на лагера. В състава е и Албена Брънзова. Очаквам да се включат момичетата, които имат ангажименти с отбора до 20 години да покажат добра игра и да се включат с голямо желания. Таня Чиров също е тук и започва подготовка. Ако вземе паспорт в срокове, то тя ще е една от тези момичета, които могат да попаднат в 12-те за евроквалификациите. Нямаме много време, затова трябва да действаме много бързо и организирано с подготовката”, заяви наставникът Георги Божков.

Състав на българския национален тим по баскетбол-жени: Радостина Славова, Наталия Топалова, Светла Асенова, Милена Томова, Жаклин Златанова, Анна Римпова, Радостина Димитрова, Елена Йоловска, Теодора Петрова, Мария Цанкова, Албена Брънзова, Зорница Костова, Екатерина Димитрова, Албена Бачкова и Силвия Пеева.