Консултантът на българския национален отбор по баскетбол за мъже Светислав Пешич отново е в страната ни, за да наблюдава подготовката за европейските квалификации. Докато мъжката селекция на Росен Барчовски бе на турнир в Беларус, Пешич използва възможността да обърне внимание и на младежкия отбор, воден от Георги Младенов.

„Светислав Пешич вече е с нас. Довечера ще направим тренировка отново в Правец,” сподели Барчовски. Тимът ще тренира по веднъж днес и в четвъртък, и два пъти в сряда. В четвъртък следобед националите заминават на силен приятелски турнир в Италия.

„Ще се подготвяме до първата квалификация с Португалия в Правец. Мачовете за Наградата на София ще са в зала Универсиада, но отборът ще пътува за тях,” категоричен бе наставникът. „София не е място за лагер-сборове, непрекъснато има разсейване. Условията в Правец са такива, каквито никъде в България не се предоставят. Има всичко, най-вече спокойствие. За мен последните 15 дни от подготовката са най-важни, отборът трябва да се концентрира. След това ще сме в София, и самите мачове ще концентрират отбора. Това е правилният път, взехме решението всички заедно в треньорския щаб.”