Македонският национал Тодор Гечевски е решил да сложи край на състезателната си кариера. Центърът трябваше да подпише тази седмица договор с българския Левски като се очакваше да бъде една от звездите в селекцията на „сините” през сезона.

Изненадващо обаче буквално ден преди да пристигне в София, е съобщил на ръководството на Левски, че здравословното му състояние не позволява повече да продължава активната си кариера. Новината, която Гонг научи, бе потвърдена в ефира на Дарик и от старши треньора на „сините” Константин Папазов, който призна, че това допълнително утежнява проблемът с високите състезатели в неговия тим.

34-годишният Гечевски получи травма по време на Евробаскет 2011, но още преди това се оплакваше и от други болежки. Хроничните травми явно са накарали ветеранът да вземе това решение за своята кариера.

Вече бившият селекционер на Македония Марин Докузовски коментира ситуацията при пристигането си в Арена Армеец, където ще наблюдава мача на Лукойл срещу Простейов. Докузовски бе наясно вече с новината за отказването на Тодор Гечевски, но бе на малко по-различно мнение и сподели, че според него Гечевски би се завърнал на терена, ако успее да се възстанови от всичките си контузии.

Левски на практика все още не разполага с център малко повече от две седмици преди началото на сезона в Националната баскетболна лига след контузиите на Стефан Георгиев и Денис Агре, и отказа на Тодор Гечевски.