Баскетболната легенда Владе Дивац няма да пристигне в България за благотворителния промо турнир на 1-и октомври в София. Поради лични причини Дивац няма да може да присъства на събитието, а специалният гост, който ще представи НБА, ще бъде друга голяма легенда - Спенсър Хейууд, който ще награди победителите.

Билетите за шоуто вече са в продажба, а в турнира ще вземат участие 8-те отбора от Националната баскетболна лига – ЛукОйл Академик, Балкан Ботевград, Евроинс Черно море, ЦСКА, Левски, Рилски спортист, Спартак Плевен и Тунджа Ямбол. 8-те участници ще излъчат най-атрактивните си играчи, за да съставят тройки, които ще играят на принципа на стрийтбола, с елиминация за определяне на победителя в този мини вариант на Националната баскетболна лига.

Всеки закупен билет участва с уникалния си номер в томбола с награди – оригинални фланелки на три отбора от НБА – Маями, Вашингтон и Ню Джърси, а приходите ще бъдат дарени за закупуване на специални баскетболни колички за атлети с двигателни увреждания.