Старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич заяви в навечерието на сблъсъка с френския АСВЕЛ, че отборът има адекватно качество на силата на съперника. Гардът Андре Оуенс пък вече е готов за игра след травмата, която получи на първия мач от Еврокъп в Белгия.

„Ако става дума за Коби Брайънт или Дуейн Уейд тогава е голяма разлика. Това, че някой е играл в НБА не означава, че е извънземен. Ние имаме чужденци в отбора, които имат добри качества. Трябва да играем с по-малко грешки и да отговорим на тяхната агресивна игра, а тогава може да очакваме на позитивен резултат. Не знам, дали ще се получи като в Белгия, защото техните гардове са малко по-бързи отбора на Оостенде, но със сигурност ще се опитаме да играем добра защита, колкото е възможно”, заяви Йовица Арсич и продължи:

„От една страна наистина е по-лесно да се играе, когато Тони Паркър не е тук, но от друга страна сега нямаме нормален скаутинг сега за отборът, който без Паркър със сигурност ще играе по различен начин. Мисля, че затова може би ще ни трябва малко време по време на мача, за да се адаптираме към тези неща, които те ще се опитат да направят. Пак казвам мисля, че имаме адекватно качество и ако сме концентрирани и мобилизирани като срещу Оостенде, имаме шанс да бием.”

„Андре Оуенс вече не чувства болки. Сега е малко проблем, че не тренираше почти седмица и не мога да кажа, че е напълно готов. Но знам какъв е по характер и със сигурност ще даде всичко от себе си, за да изпълни задачите, които ще има”, каза още наставникът на „студентите” Арсич.