Сборният тим от звезди на българския баскетбол от 80-те и 90-те години победи състава на журналистите с 65:61 точки в благотворителния сблъсък в зала „Универсиада”. Мачът бе с цел да се съберат средства за лечението на тежко пострадалия Георги Огнянов - многократен шампион на страната по джудо и самбо. Самият Огнянов изгледа двубоя в залата в компанията на близките си и изказа благодарностите си за подкрепата. Екс-играчите и журналистите пък сътвориха отлично шоу, показаха умения на терена, а в края на срещата блесна и талантът от школата на „Буба баскет” Мартин Ангелов, който вкара 3 коша. По време на мача стана ясно, че Министерството на спорта отпуска 16 хиляди лева за каузата, а родната централа по басктебол добавя 5 хиляди. Пропуските за срещата, който важат и за мача за третото място на турнира за Купата на България бяха с цена 5 лева.

ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ В МАЧА!

Призът за най-полезен състезател определено заслужи треньорът в школата на Левски Ивайло Равуцов, който демонстрира страхотна спортна форма, на която дори някои от действащите играчи в родното първенство могат да завидят. Бившият гард на националния тим бе най-резултатен в мача със 17 точки, а с 16 за отбора на звездите се отчете Роберт Гергов. С 9 точки в актива си завърши Станислав Станков. Шошо обаче изхаби много енергия в приказки в задочния спорт с колегата Рачо Колев, но пък показа хитрост с желанието на допинг контрол да бъде подложен Любо Нешев. В състава на звездите се изявиха още Георги Глушков, Сашо Везенков, Любомир Минчев и Еди Вълчев. Последният също бе сред най-резултатните с 8 точки. Начело на тима бяха заместник-министърът на спорта Иван Ценов в ролята на треньор и президентът на баскет-федерацията Михаил Михов, като мениджър.

Отборът на журналистите бе в състав: Владислава Лазарова, Рачо Колев, Камен Алипиев, Петър Бакърджиев, Хари Латифян, Станислав Христов, Александър Сотиров, Любомир Нешев, Деян Веселинов, Станимир Стоянов, Стефан Чолаков, Владимир Михайлов и бе воден от треньорския дует Людмил Хаджисотиров - Мануел Марков. Най-резултатен за тима бе Деян Веселинов с 15 точки, а с 9 се отчете Станимир Стоянов. Като водещ на шоуто в зала „Универсиада” пък се изяви представителят на Гонг Мария Мицова.

Екс-баскетболистите дръпнаха още до почивката с 42:28, но с дружни усилия и самоотвержена игра журналистите намалиха до крайното 61:65. Наложи се треньорът Хаджисотиров дори да пусне 6 човека на терена, а в последната част и малчуганът Мартин Ангелов. Тримата съдии дори демонстрираха пристрастия към колегите, а Николай Петров вкара кош в тяхна полза. В екип с Петров бяха Младен Субашиев и Орлин Николов. Дежурен делегат бе Ангел Иванов.