Часове преди да се сбогува официално с баскетболните фенове като играч, Георги Младенов получи ценно отличие от президента Георги Първанов. „Чест е да получиш от ръцете на президента почетния знак. Приемам го не само като оценка за мен, но и за целия ни баскетбол. Горд съм. Но я приемам и от името на цялата баскетболна общественост”, сподели Младенов след церемонията.

Жоро Младенов ще облече за последен път екипа на любимия Левски довечера от 19.30 часа в сблъсъка с гръцкия Панатинайкос в Арена Армеец.

„Нямам година, която да отлича, защото във всяка съм работил и съм давал максимума. Днешният ден е специален за мен и трудно ще го забравя. За първи път ми се случва да се притеснявам за мач. Надявам се залата да е пълна. Малко по-особено се чувствам. Най-много чакам мача, за да видя тези хора, които са ме съпровождали през тези години. Събудих се с чувство за нещо, което предстои, че трудът ми ще бъде оценен, но и с чувство на тъга. Не мога да формулирам тези смесени чувства. Всичко е благодарение на баскетболен клуб Левски и специално на Тити Папазов. Думата „благодаря” е слаба. Нещо, което не мога да преценя е докъде може да стигне човек, за да направи нещо, което си е наумил. Надявам се това, което правят Левски и Тити, наистина да заслужавам. Синът ми още не може да осъзнае какво се случва. На 11 години е. Усеща някакси, че е по-специален ден”, сподели още Георги Младенов.