„В началото защитата беше добре, просто пак не ни вървеше стрелбата. Имахме проблеми в нападение, не можехме да се справим с тяхната агресивна защита”, коментира старши треньорът на баскетболния ни първенец Йовица Арсич ден след загубата от Валенсия в четвъртия кръг на турнира Еврокъп.

„Краят на втората част не беше лош. Имаше две некоректни отсъждания и направиха 7 точки, за да си спечелят спокойствие на почивката. После им тръгна и стрелбата, а нашата защита през второто полувреме на беше такава каквато трябва да бъде. Показаха, че са с по-висока класа от нас. Да, точно толкова са по-силни Валенсия от ЛукОйл. Ако бяха всички на линия пак щяха да са пет на терена. Те имат 12 равностойни състезатели, а който и да излезе на терена е лесно да се играе”, каза още Арсич и продължи по повод шансовете за класиране в следващата фаза:

„Не съм правил много сметки за шансовете ни за класиране, но мисля, че и с една победа срещу АСВЕЛ ще може да се класираме. Ще видим след всеки мач. И след двете победи не бяхме много оптимисти и не сме правили изявления. Не знам какво ще се случи след 7 дни или след 14, но първо трябва да сме готови след два дни да спечелим срещу Левски, което е много важен мач. След това ще мислим за Оостенде и АСВЕЛ. Представянето на играчите не може да се отчита по точки. Имахме много проблеми срещу тяхната агресивна защита. Играещ толкова, колкото ти позволява противникът.”

 

Колкото до подготовката за сблъсъка с Левски в петък Йовица Арсич заяви: „Няма да тренираме в София. Не виждам защо отборът да пътува още след толкова пътувания за европейските мачове. Надявам се залата да не е като в Ямбол, да е по правилата. Това е достатъчно, за да може да покажеш нормален баскетбол и не очаквам някакви големи изненади. Познаваме отбора на Левски достатъчно добре. Скаутингът вече е готов, просто трябва да се изчисти главата и да се забравят тези две загуби срещу Валенсия. Трябва да се разбере, че това е много важен мач, защото знам как мислят играчите. За тях представянето на европейските мачове е много по-важно, но нашата основна цел за тази година е да станем шампиони за десети пореден път. За Шундов е важно, че изигра по-силен мач, но не е важно, ако един-двама играят добре, а отборът загуби. Ще видим как ще се представи срещу Левски. Това е много по-важно в момента. Просто разбрахме, че срещу отбор като Валенсия не може да се играе по този начин. Идват от много по-силно първенство и имат равностойни състезатели на всички постове.”

За евентуално ново попълнение сръбският специалист коментира: „Когато мачовете са на три дни, няма как да променяш състава. Може единствено, ако е Коби Брайънт и знаеш, че за два дни ще се включи и ще даде голямо предимство. Ако има някакви промени, може да има след като свършим с европейските мачове, за Коледа или след това, не знам. Ако всичко върви нормално и се класираме напред, може и да се подсили отборът, ако не, не знам какъв е смисълът да сменяме състезатели.”

На въпрос дали вярва в шансовете на тима да победи АСВЕЛ като гост във Франция, Йовица Арсич отговори: „Ако съдийството е нормално, няма защо да не вярвам, че имаме шансове срещу АСВЕЛ във Франция. Ако е съдийството като вчера в Испания, малко съм песимист. Имаше положения, които просто не искаха да отсъждат докато разликата не стана 15 за тях. Това малко ме притеснява. Като отбор АСВЕЛ е добър, но не вярвам, че е по-добър от нас.”