Само 5 лева ще струват всички билети за бенефиса на баскетболната ни легенда Георги Младенов на 28-ми септември. Мачът между Левски и Панатинайкос, с който ще бъде отбелязан официалният край на състезателната кариера на Младенов, ще се играе в Арена Армеец от 20.00 часа. Билетите се пускат в продажба от утре в обектите от веригата на Ticketpro и на касите на залата.

Желанието на баскетболен клуб Левски е колкото може повече деца да видят на живо срещата, която се очаква да се превърне в грандиозно шоу, затова за децата от школата на тима и на други поканени отбори поканите ще бъдат осигурени безплатно.

Предвиждат се различни игри с публиката, като една от тях ще се казва „Надиграй Георги Младенов”. Самият Младенов ще се включи активно в срещата в игра за Левски, като вече тренира усилено, а от другата седмица ще започне подготовка с мъжкия състав на „сините”. Сред поканените са легенди като Атанас Голомеев и Драган Кичанович, който е приел поканата и трябва да потвърди присъствието си.

„За нас това събитие не е въпрос само на престиж или представяне на клуба, а генералната задача на това събитие е да организираме събитие, което да е поредната стъпка в популяризирането на баскетбола и приобщаването на нови любители. Действително сме предвидили възможност да получат пряк достъп всички деца от нашата школа. Поканили сме деца и юноши от всички клубове в страната, които могат да си позволят да присъстват. Ще бъдат запазени специални сектори за тях. Предвидили сме да поканим и представители на всички баскетболни клубове и федерации, като жест на уважение към Георги Младенов и да дадем добър пример как трябва да сме съпричастни и да общуваме заедно”, коментира президентът на „сините” Иван Джиджев.