Освен с точна ръка и непоклатимо спокойствие, талантливият баскетболист на Левски Станислав Славейков вече може да претендира и с академичните си успехи. Джокерът на „сините”, който често проблясва с намесите си в ключови моменти на паркета, доказа, че го бива не само да тупка оранжевата топка.

От тази година Славейков е студент във Великотърновския университет, специалност „Стопанско управление”. След усилно лято на учение, между тренировките с националния отбор на България, той успя да сбъдне желанието си и да се опита да изкара висше образование. Вече няколко месеца Станислав Славейков съчетава баскетбола с дистанционното обучение, и в първата си сесия показа, че го прави не просто успешно, а направо за Отличен 6.

Заедно с победата над Лукойл Академик в събота, Станислав отпразнува и страхотните оценки, получени на първите изпити. Не един и двама студенти със сигурност ще завидят на бележките на Славейков, особено на пълната шестица по „Висша математика”. Освен това, останалите оценки на „синия” баскетболист изобщо не са лоши – петици и четворки се редят в книжката му, и дават поводи за гордост.

Станислав Славейков игра само девет минути срещу Лукойл Академик при съботната победа на Левски със 101:86, но имаше страхотни намеси – три откраднати топки и 11 точки. Славейков реализира и последния кош в мача – феноменална тройка от центъра, взривила трибуните на пълната зала „Универсиада”.