Големият ни баскетболист Георги Младенов, който днес ще изиграе последния си мач като играч, получи почетния знак на президента от държавния глава на Република България Георги Първанов. Младенов получи отличието за изключителния си принос към българския спорт и в частност към баскетбола. Президентът награди и със специален плакет старши треньора на европейския шампион Панатинайкос Желко Обрадович.

„Тук в тази зала са раздавани много отличия. Много ордени, медали и всеки разбира се има своята специфика. Във всеки от този случаи има съответната емоция, но определено мога да кажа, че днешният момент е един от най-емоционалните. Със сигурност мога да кажа, че за мен наистина е чест, че мога да връча почетния знак на държавния глава на г-н Георги Младенов за неговия изключителен принос в развитието на българския спорт и в частност на българския баскетбол. Ние често пъти изписваме това определение „изключителен” не винаги изпълнено със съдържание, но този път аз се подписвам под това определение”, заяви президентът Първанов и добави:

„Днес ние отбелязваме етапния финал на една дългогодишна спортна кариера. В тези дни, в които мнозина се бият в гърдите като патриоти, ако трябва да посочим образци на родолюбие, то Георги Младенов е един от тях. Ще бъде несправедливо, ако пропусна и това, което той направи като треньори и което надявам се ще продължи да прави. Той има чара да увлече младите, а българският спорт има изключителна нужда от харизматични личности. Този почетен знак е и знак на уважение към плеяда българския баскетболисти. Знак на очакване, че българският баскетбол ще се върне и утвърди на европейската баскетболна сцена.”

Георги Младенов пък прие много развълнуван отличието от Първанов и кратка каза: „За мен наистина е чест да получа този знак. Това е оценка на труда ми и този на цялата баскетболна гилдия. Оценявам го и благодаря.”