Лукойл Академик се наложи с 84:73 над Арис в първата среща от международния приятелски турнир, на който за втора поредна година е домакин българският шампион. „Студентите” ще премерят сили още с кипърския Ета и сръбския гранд Партизан в следващите два дни.

Лукойл вече изигра две проверки срещу Балкан, но сега мери сили вече с чуждестранни съперници, като част от подготовката си за квалификацията за групите на Еврокъп.

Арис пристигна в България със съвсем различен състав от този, с който миналата година отстрани Лукойл именно в пресявките за втория по сила европейски клубен турнир. Въпреки това, след по-слаба първа четвърт, гръцкият състав причини доста главоболия на домакините.

ВИДЕО: Лукойл се справи с Арис

източник: Gong.bg

След първите 10 минути Лукойл водеше със седем, но на почивката се оттегли само с четири аванс. „Студентите” поддържаха такава преднина в началото на третия период, но постепенно грешките в защита се оказаха прекалено много, и две минути преди края на частта Арис изравни до 51:51, а след това и самата четвърт приключи наравно 58:58.

Това накара домакините да стегнат редиците в началото на последната част, и те направиха силна серия, която отново им даде 10 точки аванс, пет минути преки края, и до сирената Лукойл успя да съхрани предимството си, за да се поздрави с успеха.

За шампионите най-резултатни бяха Андре Оуенс с 18 точки, Павел Маринов с 15, Бруно Шундов с 14 и Тодор Стойков с 10 точки. За Арис се включи от втората част синът на спортния директор на Лукойл Сашо Везенков – Александър. Младокът е в състава и на мъжката селекция на тима от Солун, и ще играе както за юношите, така и може да попада в групата на А отбора. 16-годишният талант игра 11 минути и записа три борби в актива си.

Утре турнирът продължава от 17.00 часа с двубоя Лукойл Академик - Ета , а от 19.00 часа играят Арис и Партизан.