Лукойл Академик започна с победа участието си в полуфиналния плейоф срещу Черно море, след 93:74 в първата среща. Вторият мач е отново в зала "Универсиада" в София, на 10 май.

Лукойл започна много силно, след това позволи на Черно море да се доближи на разлика от само 6 точки, но реално не изпусна контрол върху срещата.

Шестима играчи на Лукойл приключиха с двуцифрен актив, като Марко Килингсуърт бе най-резултатен с 15, а и неговата игра бе от ключово значение за успеха.

Асен Великов се отчете с 18 точки за Черно море, но сръбските играчи на тима останаха длъжници.

ВИДЕО: Лукойл отказа Черно море в първия полуфинал

източник: LAP.bg

Варненци започнаха без Милян Пупович, а Дамян Кандич изобщо не игра. Сашо Везенков пък остави на пейката Божидар Аврамов, но завъртя голяма част от състава още в първата четвърт.

"Студентите" направиха фантастична първа част, въпреки че играха в зала "Универсиада", като отбелязаха 26 точки с лекота. Черно море изпитваше невероятни трудности да вкара изобщо кош, и след като реализира 4 точки в първите атаки, изкара 8 минути без кош от игра, и за 10 минути успа да запише едва 10 точки.

Далеч по-интересни минути предстояха във втората и третата четвъртини, когато Черно море се разигра, и намали разлика от 19 до само шест с отлични изяви на Николай Стоянов и Асен Великов. Чавдар Костов поддържаше Лукойл все пак напред в резултата, с тройки и важни намеси в защита.

Краят на първото полувреме дойде при 44:38, и въпреки че за известно време след почивката "моряците" се държаха на 6-8 точки от съперника, символичните домакини намериха път към коша с игра под него, на Килингсуърт и Веселинов, и направиха двуцифрен аванса си за кратко. С Аврамов вместо Уийдън, Лукойл изглеждаше и доста по-добре на терена, но и двамата висяха с лични нарушения.

ВИДЕО: Лукойл отказа Черно море в първия полуфинал

източник: LAP.bg

Черно море остана за малко без капитана си в третата част, когато Асен Великов се оказа на пътя на мощния Килингсуърт, беше ударен в челюстта и трябваше да седне на пейката, за да получи медицинска помощ.

Още преди края на третия период, Лукойл вече водеше с 14-17 точки и поддържаше без проблем аванса си, не и без помощта на Черно море. "Моряците" явно отписаха мача в последната четвърт, когато центърът им Пупович хвърли три поредни шута от тройката, и организацията им започна много да се губи. Далечната стрелба изобщо не бе обичайното оръжие за гостите и им изневери в решаващи моменти.

Така Лукойл доигра спокойно двубоя, и взе преднина в серията, за самочувствие и тонус, и след ден почивка ще търси нов успех, отново в София, в зала "Универсиада".

ВИДЕО: Лукойл отказа Черно море в първия полуфинал

източник: LAP.bg