„Ами, да, съжалявам, че не можах да съм на терена в продължението. Но ние още в редовното време водехме със 7 точки и допуснахме много бързо да ни намалят разликата”, коментира лидерът на баскетболния Спартак Плевен Хрисимир Димитров, чийто тим измъчи Левски в първия мач от четвъртфиналните плейофи. Плевенчани паднаха след продължение от „сините” с 82:88 точки, а вторият двубой е на 5-ти май.

„Ако бяхме задържали още 1-2 минути мисля, че можехме да спечелим мача в редовното време. В продължението се видя, че отборът на Левски изпълняваше само наказателни удари, просто гледаха да решат мача, така че да не можем да натрупаме разлика или да спечелим, но въпреки всичко поздравявам отбора на Левски. Ние ще се борим задължително да победим в Плевен и да има трети мач в серията. Ние от началото се опитваме да играем един стил, с който да радваме публиката най-вече, опитваме се да играем по-бързо на контраатака. Имаме добри изпълнители за стрелба от зоната за 3 точки и се видя, че до момента отборът върви във възходяща линия”, каза още Хриси Димитров и добави:

„Определено не сме се предали. Съжалявам, че допуснахме в течение на първенството няколко загуби, които се оказаха решаващи за класирането ни преди плейофите. Можеше да сме още едно място напред, което да ни даде възможност да играем с отбор, който ни е равностоен. Въпреки че играхме стойностно и добре срещу Левски, те са значително по-добрият отбор, въпреки че не са във форма. Няма да правя изводи, но ако играят така, нищо добро не ги чака, ако искат да играят финал. Ще играя докато се чувствам здрав. Смятам, че съм полезен на отбора и не смятам да се отказвам все още.”