"Усещането да играеш в тази зала срещу европейския шампион е невероятно, дъхът ми спря за един последен път", сподели легендата Георги Младенов след края на своя бенефис в зала "Арена Армеец".

Българският вицешампион Левски се изправи срещу най-силния европейски отбор Панатинайкос, за да се сбогува Младенов официално с активната си състезателна кариера. "Усещането да играеш в тази зала срещу европейския шампион е невероятно. Чувстваш, че наистина си бил полезен, че си свършил нещо и си оставил някаква следа. Определено дъхът ми спря за един последен път. Всички познати лица ги видях тук, един-единствен човек ми липсваше визуално, но аз знам, че той е с мен - това е баща ми. Това щеше да е най-голямата награда за него и аз съм сигурен, че той присъства и ме гледа отгоре", каза големият баскетболист след края на мача.

"Българският баскетбол трябва да върви нагоре от тук нататък. С представянето ни и на Европейското първенство, трябва да вървим нагоре. Отбор като Македония направи фурор, защо и ние да не направим? Не може да се посочи следващия лидер, той сам показва, че е такъв и отборът сам си го избира. Отборът започва да му вярва, да ходи след него и винаги, когато има тежка ситуация, да му дават на него да вади кестените от огъня", допълни Младенов. Той не пропусна да изрази благодарността си на хората, които го уважиха. В зала "Арена Армеец" присъстваха повече от седем хиляди човека, за да наблюдават неговия бенефис. "На всички, които днес уважиха моя бенефис - дълбок поклон. Тази вечер е незабравима за мен", завърши Младенов.