Баскетболната ни легенда Георги Младенов, който на 28-ми септември ще сложи официално край на състезателната си кариера отново облече екипа на Левски. Младенов направи първа тренировка със „сините”, готвейки се за сблъсъка с европейския шампион Панатинайкос в Арена Армеец. Водещ на шоуто пък ще е босът на ГОНГ Томислав Русев.

„Пристигнах вчера вечерта. За организацията даже не ми се казва. Има тайни някакви. Но това, което чувам от хора, които са свързани е, че това е нещо, което не се е случвало. Като знам Тити какво може смятам, че това е нещо, което дълги години ще се помни. Надявам се да е така. Това ще ми е последната среща с хората, които съм срещал на терена в последните 40 години. Един спомен ми минава сега в главата – феновете, които бяха на мачовете с Левски от евротурнирите. Помните каква еуфория беше. Искам да изпитам за последен път това, което съм изпитвал в последните 35-40 години. Тази връзка наистина ми е липсвала в последните години. Нека тези, които наистина са харесвали това, което съм правил в последните години, да дойдат”, коментира Георги Младенов, който понастоящем е старши треньор на мъжкия тим на Берое.

ВИДЕО: Георги Младенов с първа тренировка за Левски

източник: Gong.bg

„Тренирам от 20 дни. Стрелям, тичам, подготвям се с кондиционен треньор. Искам да бъда на някакво задоволително ниво. В никакъв случай не смятам, че ще ги прескачам Панатинайкос. Поне да изглеждам нормално на терена. Ясно е, че няма да играя 40 минути. Да играеш последния си мач срещу най-силния отбор в последните години, настоящ европейски шампион е страхотна чест”, сподели още Младенов и разкри какво му е казал синът му Борислав по повод сблъсъка с ПАО:

„Снощи каза- Добре де, ако не им я забиеш значи за какво тренираш? Казах му и на вас ви казах, че единствено мога да се изплезя. Попита даже майка си, дали не може някакси да участва.”

В края Гошо Младенов развълнуван сподели, че би искал покойният му баща да е до него в деня на бенефиса му. „Има един човек, който трябва да поканя и той всъщност е с мен в последните 10 години. Сигурен съм, че ще е с мен и на мача. Мир на праха му. Какво ли не би дал да може да дойде да гледа, но съм сигурен, че ще гледа. И в момента гледа”, издума на един дъх Младенов.