„Много тежък финал. Много оспорван. В двата последни мача Левски показа голям характер”, заяви старши треньорът на новия стар баскетболен шампион на България ЛукОйл Академик Марин Докузовски. Македонският специалист заяви, че целта пред неговия тим е пробив в Европа, а тепърва предстоят разговори с боса на клуба Валентин Златев на тема селекция.

„Левски игра добре и в защита, и в нападение. Честитя им това, че бяха равностойни и ако днес бяха победити нямаше да е незаслужено. Мисля, че накрая опитът на играчите на ЛукОйл и индивидуалните качества решиха мача. Когато ЛукОйл бие всичко е нормално, но като падне е много лошо за треньорите. Сега е нормално да съм щастлив. ЛукОйл за мен трябва да гони Европа. Аз и преди мача имах притеснения, но мислех, че имаме резерви и бързо се върнахме в мача. Накрая мисля, че спечелихме заслужено”, коментира още Марин Докузовски.

„Всички искаме ЛукОйл да се представи добре в евротурнирите. Баскетболът върви напред и се надявам на по-добро участие в евротурнирите, а България да се класира на Европейското в Словения”, пожела Докузовски, а на въпрос, дали е имало предварителни разговори с Валентин Златев на тема бъдещето, отговори:

„Не сме говорили предварително. Аз подхождам мач за мач. За нас беше важно да спечелим титлата. Трябва да минат няколко дни и сигурно ще седнем да поговорим.”