Специалният гост на тазгодишния ХДИ Мач на звездите Денис Родман бе изключително дружелюбен на пресконференцията, която предшества участието му в съботното шоу в София. 50-годишният бивш баскетболист се държа като звезда от висок ранг, позитивен и естествен, като веднага спечели аудиторията си в Гранд-хотел „София”. Родман сподели, че е тук най-вече заради децата, с които ще направи камп, като заяви още, че до момента България му напомня на дома му в Щатите.

„Здравейте всички! Чувствам се добре тук. Хората около мен ми дадоха възможност да дойда и се радвам да бъда тук. Невероятно е, че от дълго време исках да дойда България. Надявам се, че ще успея да покажа на децата как точно се играе баскетбол в НБА, да изпълня задачата, заради която съм тук. България ми напомня на дома ми в Далас, където израснах, за това как се чувствах там. Харесва ми до момента”, каза Денис Родман в началото на срещата си с родните медии.

„Казах, че съм искал да дойда в България, защото съм бил на доста места по света. Много от атлетите в НБА, Кобе Брайънт, Леброн Джеймс, суперзвездите в Америка, също пътуват из Европа. Сега аз се чувствам страхотно и не приемам като задължение да съм тук”, добави още Родман, очевидно приемайки страната ни по-скоро като част от Европа. „Питах приятелите си кои са българите в НБА. Питах за Джинобили, но ми казаха, че не е българин. В момента в НБА има доста талантливи европейци. Все повече от тях намират своето място в лигата”, сподели още многократният шампион в НБА.

На въпрос дали поддържа контакт с бившите си съотборници от големия тим на Чикаго, Денис отговори: „През последните 3 години 6 човека от онзи отбор на Чикаго Булс са влезли в залата на славата и това е страхотно. С Майкъл Джордан живеем в една област и да, поддържаме контакт. Миналата седмица бях в Чикаго и се видях с доста от хората, с които играх преди години. Най-страхотното време беше, когато в Сан Антонио имахме чудесен актив в НБА, а даже никой не знаеше, че играя там. Беше невероятно. После отидох в Чикаго, а 1995-96 беше много добър сезон. Щастлив съм, че допринесох за успехите на отбора.”

А на какво иска да научи децата, с които ще се срещне в България: „Надявам се, че децата ще разберат, че съм готов на всичко за тях. Не много хора от България, могат да играят в НБА. Искам да науча децата, че спортът е нещо хубаво. Независимо какъв спорт. Това е много важно. На това искам да ги науча на кампа.”

„Няколко пъти съм участвал в Мачовете на звездите. Бях развълнуван. Може би при мен беше, защото хората ме харесваха, защото бях луд. Правех откачени неща. Може сега да си боядисам косата. В баскетбола има играчи като Майкъл Джордан и Коби Брайънт, които печелят страхотни пари. Моето най-високо заплащане беше 4 милиона долара. Но днес нещата са много различни. Например футболистите в Европа получават милиони и то за година. Вижте Дейвид Бекъм, той взима нещо от рода на 25 милиона долара за 5 години. Това е невероятно, а той не струва! Коби Брайънт за мен в момента е най-добрият играч в НБА. Стар ли? Аз също съм стар. Но той е страхотен играч. Кевин Дюрант също.”